جاذبه های گردشگری گردنه حیران، حیران تون میکنه ! ?

برای همه ی کسایی که سفر میکنن جاذبه های گردشگری گردنه حیران اهمیت خاصی داره! چون راهشون به اینجا میوفته و به قولی برای حیران کردن روح و روان خودشون یکی از تفریحات روزهای تعطیل شون رو اینورا میان. اما چیزی که توی حیران همه رو حیران میکنه، آب و هوای شگفت انگیز اونه. همیشه خنک و تو دل برو. هیچوقتم تکراری نمیشه و مورد علاقه ی همه ی مردمه.
گردنه حیران کجاست؟
حیران اسم روستایی در فاصله 30 کیلومتری شهرستان آستارا ست که از زیباترین روستاهای ایران به شمار میره چراکه طبیعتی سرسبز به همراه درختایی مثل گوجه سبز، ازگیل، توت فرنگی، سیب وحشی، تمشک و غیره رو توی فصل بهار داره و چشم اندازی زرد و نارنجی رو توی فصل پاییز برای عاشقای خودش نشون میده. این روستا در منطقه حیران قرار داره و منطقه حیران توی زمینی به وسعت 2هزار هکتار یکی از زیباترین مناطق دیدنی کشور رو قرار داده که گردنه حیران هم جزء این مناطق به شمار میره.
گردنه حیران مسیری به طول بیش از 40 کیلومتر هست که بخش جذاب و هیجان انگیز اون نزدیک به 30 کیلومتر هست. این جاده جون میده برای موتور سواری و خاطره ی موتور سواری توی این جاده برای من همیشه یاد آور روز های خوب هست. این مسیر 30 کیلومتری پیچ های تند و خطرناک بسیاری داره و اگه تا به حال وارد جاده چالوس شده باشید، قطعاً با پیچ های خطرناک این جاده آشنایی دارید و گردنه حیران، پیچ هایی به مراتب خطرناکتر از جاده چالوس داره چرا که علاوه بر شرایط آب و هوایی و رانندگی نه چندان مناسب، وجود خودروهای سنگین هم توی گردنه حیران قابل توجه هست.

روستای حیران از بکر ترین روستا های اردبیل:
روستای حیران از جاهای دیدنی آستاراست و نزدیک گردنه حیرانه. طبیعتی بکر و دستنخورده داره. بیشتر گردشگران هدفشان رسیدن به گردنه ست و از جاهای دیدنی اطراف گردنه که خودش یه پا جاذبه گردشگریه، اطلاعی ندارن. روستای حیران یکی از روستاهای نزدیک به گردنه حیران است که از یک طرف به آستارا و از طرف دیگر به اردبیل میرسد. این روستا به ۳ بخش حیران علیا، حیران وسطی و حیران سفلی تقسیم میشود. در این روستا ویلاهای زیادی ساخته شده که میتوانید در بعضی از آنها اقامت داشته باشید.

گردنه حیران کجا بریم؟
این منطقه از لحاظ جغرافیایی توی تابستون آب و هوای معتدلی داره و توی فصل زمستون آب و هوایی سرد و کوهستانی رو داره که اگه هوای خنک هستید عاشق اینجا میشید. توی هر نقطه از این منطقه جاذبه های بی نظیری وجود داره که لحظات تکرار نشدنی برای هر کس رقم می زنه. توی ادامه ی مطلب یه سری جاهای خوب که توی گردنه حیران میتونید برید رو براتون آوردم.

تله کابین حیران هیجان انگیز ترین بخش گردنه حیران:
اگه منظره ی حیران رو دوست دارید که میدونم قطعا عاشقش هستید ? این تله کابین رو حتما دوست خواهید داشت. تله کابین گردنه حیران داخل یه مجموعه تفریحی خصوصی قرار داره که این مجموعه دقیقا وسط گردنه حیران قرار داره. همچنین این مجموعه چند سالی از ساختش میگذرد و مانند بعضی از مجموعه های تله کابین، شاهد دستگاه های فرسوده و خطرناک نخواهید بود. تله کابین گردنه حیران فقط به تله کابین ختم نمیشه بلکه امکانات و تفریحات جذاب و هیجان انگیز دیگه ای هم توی مجموعه مشاهده میبینید کهه شامل سورتمه، کارتینگ و زیپلاین هستن.

دهکده گردشگری حیران:
در کنار تله کابین حیران دهکده ای بسیار زیبا قرار داره که شامل مجموعه پیست های کارتینگ ، ترامپولین و همچنین بلند ترین سورتمه ایران هست که این مجموعه پروژه هایی جدید همچون استخر ، شهربازی و همچنین اقامتگاه ها و سوئیت های ویلایی را در دست اجرا و احداث نیز داره.

جنگل فندقلو شهرستان نمین:
از طبیعت های وحشی گردنه حیران که من عاشقشم. این جنگل از جاذبه های بکر دیگه ی این منطقه ست که در فاصله 30 کیلومتری شهر اردبیل و 10 کیلومتری شهر نمین واقع شده است و به خاطر برخورداری از جاذبه های خاص و منحصر به فرد مرتعی و جنگلی تبدیل به یکی از پرطرفدارترین مقاصد گردشگری شده است. این جنگل با قرارگیری در مجاورت انواع و اقسام درختان میوه همچون گوجه سبز ، سیب وحشی ، به ، فندق ، ازگیل ، توت فرنگی و تمشک و داشتن استخر آب گرم درمانی به اسم مشه سویی به عنوان یک منطقه گردشگری بسیار پر بازدید محسوب می شود. وسعت این جنگل به اندازه 25 کیلومتر مربع می باشد که در مسیر جاده بین شهری نمین – آستارا از شرق خانقاه علیا شروع شده و با جهت شمال غربی – جنوب شرقی به شرق روستای حور ختم می شود. چنانچه سفری در اواسط فصل بهار به این منطقه داشته باشید با انبوهی از گل های بابونه در دشت های این منطقه رو به رو خواهید شد که بهشتی رویایی و بسیار دل انگیز در نگاه شما خلق می کند.

کباب های معروف گردنه حیران:
ویژه ترین جاذبه گردشگری گردنه حیران همین کبابشه. از اونجایی که گوسفندای این منطقه توی آب و هوای کوهستانی میچرن و بزرگ میشه گوشتای لذیذی هم دارن.
کی بریم گردنه حیران؟
از اونجایی که گردنه حیران همیشه جذابه و به لطف طبیعت عجیب گردنه حیران، همواره زمان مشخصی برای آب و هوای دلنشن منطقه وجود ندارد چراکه در اوج روزهای گرم تابستان، ممکن است ابر و مه، گردنه را فرا گرفته و شاهد بارش سنگین باران باشیم و همچنین در فصل پاییز و زمستان، در کنار روزهای برفی و یخبندان، شاهد هوایی گرم و آفتابی باشیم. اما اگر مه آلود بودن گردنه حیران برایتان از جذابیت بالاتری برخوردار است، پیشنهاد می کنیم در فصل بهار و تابستان می تواند بهترین گزینه باشد هرچند در این ایام، ترافیک های سنگین متعددی هم در مسیر وجود دارد. لازم به ذکر است گردشگرانی که میخواهند در فصل پاییز و زمستان راهی گردنه حیران شوند، با اینکه گردنه به مراتب خلوت تر سایر ایام سال خواهد بود اما بارش سنگین برف، یخبندان و همچنین تعطیلی مراکز گردشگری، رستوران ها و کافه های جاده ممکن است مشکل ساز باشد و نتوانید به راحتی از سفر به گردنه و بازدید از جاذبه های دیدنی حیران بهترین خاطرات را برای خود رقم بزنید.

معنی گردنه حیران چیه؟
کلمه «حیران» در لغت به معنای «منطقهای احاطه شده با مه و ابر» هست. ریشه این کلمه تالشیه و مردم محلی میگن چون این منطقه بیشتر فصلهای سال، پوشیده در مه و ابر هست، نام آن را گردنه حیران گذاشتهاند. آبگرم رینه لاریجان و اکسیرهای سلامتی پیشنهاد خواندنی: آبگرم رینه لاریجان و اکسیرهای سلامتی «حیران» در اصل عربی شده کلمه تالشی «هیران» است. «هیر» و «هر» در زبان تالشی به معنای «ابر و مه» و «ان» هم پسوندی برای مکان است. پس هیران میشود «مکانی از ابر و مه».
جاذبه های گردشگری گردنه حیران برای کسایی که دنبال آب و هوای خنک هستن فقط تو این خلاصه میشه که برن کباب بزنن و از مه و بارون و خنکی استفاده کنن. امیدوارم تا الان حداقل یه بار گردنه حیران رو دیده باشید. اگه ندیدید حتما برید و حالشو ببرید. کباب یادتون نره.