راهنمای صعود به قله دماوند بام کشور ایران 5610

صعود به قله دماوند برای تمامی کوهنوردان یه لذت و شیرینی خاصی داره که گاهی یکسال براش برنامه ریزی میکنن تا بتونن یه صعود ایمن و خوب داشته باشن. قله دماوند با ارتفاع 5610 متر به عنوان بلندترین قله ایران و نماد ملی ایرانیان هر ساله میزبان خیل زیادی از صعودکننده ها و کوهنوردان در فصول مختلف سال هست. توی این مطلب بهتون میگم چطور به قله دماوند صعود کنیم و برای صعود این قله به چه تجهیزاتی نیاز داریم.
جبهه های مختلف صعود به قله دماوند چند تاست؟
مسیر های نرمالی که برای صعود قله دماوند استفاده میشه مسیر جنوبی ( که راحتترین مسیر صعود به قله دماوند هست ) و مسیر شمالی و شمال شرقیه. این مسیر ها برای صعود تسهیل شدن و میتونید با مربی کوهنوردی تون یا با راهنما های کوهستان این مسیر هارو به قله صعود کنید.
منظور از صعود تسهیل شده اینه که توی این مسیر هایی که بیشتر کوهنوردان از اونجا اقدام به صعود میکنن جانپاه و … وجود داره. این مسیرها شامل مسیر جنوبی ، غربی ، یال جانپناهها در سمت شمال کوه مشهور به مسیر شمالی و یال شمال شرقی هستند. دیگر مسیر های صعود به قله دماوند از جبهه جنوب شرقی یا اسپرین سر، یال ملاخوران، جبهه جنوب شمال غربی، جبهه شرقی یا گرده شرقی، تیغه شمالی، یال جنوب غربی، یال چال چال، یال داغ (مسیر شمال غربی)، یال سروزان، یال وزمین چال، یال پادگان و دهلیزی مرکزی یخار از مسیر های دیگه ی صعود به قله دماوند هست.

راحتترین مسیر صعود دماوند از کجاست؟
برای صعود راحت تر قله دماوند بهتره به فکر صعود از جبهه جنوبی باشید. پر ترددترین مسیر صعود به قله دماوند مسیر جنوبیه. مبدا این مسیر جاده بین پلور و رینه قرار داره. در حد فاصل بین این دو منطقه یه جاده خاکی وجود داره که از طریق اون کوهنوردان و کوهپیماها میتونن به گوسفندسرا در ابتدای مسیر پیمایش دسترسی پیدا کنن. برای دسترسی به گوسفند سرا میتونید از ماشین هایی که از رینه شما به گوسفند سرا منتقل میکنن استفاده کنید. مسیر از طریق گوسفندسرا به سمت رودخانه اول و بعد رودخانه دوم رفته و با گردش به سمت راست و ادامه به بالا، از سمت راست بارگاه سوم به ارتفاع این منطقه میرسه. محل بارگاه سوم ، موقعیت قرارگیری پناهگاه مسیر جنوبی و خوابگاه و بوفه و سرویس بهداشتی هست. این بارگاه یا کمپ در ارتفاع تقریبی ۴۳۰۰ متری قرار داره.
از اینجا به بالا مسیر پس از چند صد متر به سمت راست ادامه پیدا میکنه و با قرارگیری روی یال تا ارتفاع ۵۰۰۰ متری و تا محل آبشار یخی بالا میره. در موازات آبشار یخی با یه تراورس به سمت چپ رفته و تا تپه گوگردی در امتداد این یال ادامه میدید. سپس در تپه گوگردی مسیر قدری به سمت راست متمایل شده و تا قله ادامه پیدا میکنه. البته توصیه من به شما اینه لطفا اگر میخواید توی فصول پر تردد اقدام به صعود این قله بکنید کمی صبر و تحمل به خرج بدید و سعی کنید از صعود تون توی فصول تابستان خودداری کنید. جمعیت بیش از ظرفیت به این منطقه باعث شده که فرسایش و آسیب به این منطقه بسیار زیاد باشه و حادثه های ناگواری رخ بده. امسال توی همین بارگاه سوم دماوند به دلیل سایش زمین و شل شدن خاکی که سنگ رو روی زمین نگه داشته بود یه سنگ بزرگ روی یه چادر افتاد و نفر داخل چادر رو له کرد. سعی کنید یا از مسیر های دیگه اقدام به صعود کنید یا اگه میخواید حتما از مسیر جنوبی صعود کنید توی فصول پرتردد این کار رو انجام ندید. بخاطر ایمنی خودتون، حادثه های کمتر و برای اجازه ی احیای طبیعی به این منطقه.

فصل صعود به دماوند چه زمانی هست؟
این موضوع کاملا بستگی به آمادگی جسمانی شما داره چون این کوه اصلا شوخی بردار نیست. اگه تو فکرتون هست که به این قله صعود کنید باید از ماه ها قبل از صعود اقدامات لازم رو انجام بدید. از تمرینات آمادگی جسمانی و کسب تجربه ی کمپ در کوهستان تا خرید تجهیزات مورد نیاز برای صعود.
اگر برای اولین بار میخواید این قله رو صعود کنید پیشنهاد من اینه که توی تابستان اقدام به صعود کنید و اگر تجربیات کافی و همینطور تجهیزات کافی برای صعود زمستانه داشتید برای صعود زمستانه آماده بشید. در هر صورت صعود در زمستان برای تمامی کوهنوردان بسیار جذاب تر و دلپذیره و خب طبیعتا این صعود دردسر های زیادی رو هم داره.
تجهیزات مورد نیاز برای صعود به دماوند:
اگه قصد دارید برای بیشتر از یک روز ( صعود های یکروزه به قله های بالای 3000 متر بسیار آسیب زاست، لطفا برای سلامت خودتون این کارارو نکنید و توی جو صعود های آسفالت به آسفالت و … قرار نگیرید) به سراغ کوهنوردی به کوه دماوند و صعود به قله دماوند برید، بهتره پیش از رفتن از شرایط آب و هوایی منطقه مطلع بشید و پیشنهاد میشه برای کوهنوردی چند روزه در قله دماوند حتما با گروه های کوهنوردی همراه بشید و ترجیحا به صورت انفرادی به سراغ کوهنوردی در دماوند نروید. وسایل و تجهیزاتی که در زیر به آن ها اشاره می کنیم را با توجه به فصل صعود، همراه خود داشته باشید.
– کفش مناسب کوهنوردی
– کاپشن و شلوار بادگیر
– لایه عایق گرمایی ذخیره مناسب با فصل
– عینک آفتابی
– عینک کولاک
– کیف کمری
– کلاه کولاک
– کلاه مناسب با فصل جهت صعود
– دستکش پلار روکش ضد آب و ضد باد دستکش
– باتوم
– گتر
– بیس لایر
– وسایل کمک های اولیه
– هدلمپ به همراه باتری اضافه
– کیسه خواب صفر درجه
– چادر (ترجیحا 3 نفره و نه بیشتر)
– زیر انداز ضد آب
– فلاسک
– لوازم مناسب برای شب مانی در کوه نظیر اجاق گاز مناسب کوهنوردی و ظروف برای غذا
البته این موارد برای صعود در تابستان مورد استفاده قرار میگیره و برای صعود در زمستان به تجهیزات پیشرفته تر مثل کاپشن پر سنگین، کفش کوهنوردی دو پوش و … نیاز دارید. میتونید برای آمادگی صعود قله دماوند توی قله های زنجان تمرین کنید.

کوهی که شبیه به دماوند است!
بارها و به دفعات زیاد توی گزارش های مختلف، روزنامه ها، سایت ها و رویدادهای گوناگون تصویر کوه زیر رو می بینید که به جای دماوند به کار رفته. در حالی که این کوه اصلا دماوند نیست و اون سر آسیا، در نیوزلند واقع شده. تاراناکی با ارتفاع ۲۵۱۸ متر، یه آتشفشان خفته در ساحل غربی جزیره شمالی نیوزلند هست که البته قله اون تقریبا هم ارتفاع پارکینگ مسیر جنوبی دماوند می باشد.

برای صعود به قله دماوند همیشه جبهه جنوبی پیشنهاد میشه اما این رو بدونید که با این کار فقط دارید یه صعود راحت رو تجربه میکنید و در ازای اون آسیب فوق العاده ای به این منطقه میزنید. سعی کنید با مربی خودتون هماهنگ کنید و از جبهه های دیگه اقدام به صعود بکنید و لذت کوهنوردی رو بچشید.